main

Tidig Julklapp!

Vi tackar för utmärkelsen vi fått av Slow Food Skåne. Det var en tidig julklapp och motiveringen lät så här;

”Kullasparris, i Södåkra strax utanför Jonstorp, drivs av eldsjälarna och entusiasterna Åsa och Johan Sjöblom sedan 2011. På gården odlas och säljs ekologisk och KRAV-certifierad grön sparris och frilandsgrönsaker som jordärtskockor, sallad, broccoli, mangold, zucchini, färgade morötter samt bönor av olika slag.

Tanken är att stegvis utveckla en verksamhet som förutom odling och försäljning direkt till slutkund även ska kunna erbjuda möjlighet för mat- och odlingsintresserade att få vara med om att odla, skörda och lära sig mer om sparris. För närvarande erbjuds sparrissafari under säsong, där kunderna får svar på frågor om hur det går till att odla grön sparris samtidigt som man får vara med om att skörda sin egen sparris samt bjuds på provsmakning. I sparrishuset finns också möjlighet till boende och matupplevelser.”

(Slow Food Skåne, Helsingborg december 2016). Läs mer om Slow Food här.

 

Diplom Slow Food Skåne


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>